Volledig scherm
PREMIUM
Gay-mannenkoor Mannenakkoord uit Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Gay mannenkoor uit Eindhoven wil niet alleen zingen, maar er óók leuk uitzien

EINDHOVEN - Vijftig jaar na de Stonewallrellen organiseert het Eindhovense gay mannenkoor Mannenakkoord Roze Akkoorden, 'een muzikaal eerbetoon aan de stichters van de LHBTI+beweging'.

De Stonewallrellen worden gezien als de start van de emancipatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen. Na eerdere invallen was de homobar Stonewall Inn in Greenwich in New York City op 28 juni 1969 opnieuw het doelwit van de politie. Deze keer pikten de homo's, lesbiennes en travestieten het niet langer en raakten ze slaags met de politie, waarop het drie nachten achtereen onrustig was.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.