Volledig scherm
Het gebied tussen Eindhoven Airport (achter) en Flight Forum (voorgrond) in Eindhoven verdient een betere inrichting, vinden overheden en bedrijven. © Ronald Otter

Gebied rond Eindhoven Airport moet ‘prettiger’, komende maanden wordt een plan gemaakt

EINDHOVEN - Het gebied tussen Eindhoven Airport, vliegbasis Eindhoven, Beatrixkanaal en Flight Forum moet aantrekkelijker worden voor gebruikers en bezoekers. Dat vinden Eindhoven Airport, de vliegbasis, ondernemers, de gemeente Eindhoven en de provincie. Gezamenlijk gaan zij de komende maanden plannen ontwikkelen hiervoor.  

Bedrijventerrein Eindhoven Airport is de entree voor veel reizigers die op Eindhoven landen én er werken duizenden mensen. Het gebied is aan vernieuwing toe, zodat er het prettiger wordt om er te vertoeven, vooral ook voor voetgangers en fietsers.  Tijdens drie workshops gaan ondernemers, gebruikers en eigenaren nadenken over een betere invulling van de openbare ruimte. De voorstellen die daaruit voortkomen dienen als basis voor een in april te verschijnen ontwikkelingsvisie. Flight Forum heeft onlangs een masterplan gepresenteerd waarbij ook voorstellen voor de bereikbaarheid en inrichting van het gebied zijn opgenomen. 

Bereikbaarheid

,,Het gebied rond Eindhoven Airport is op het moment niet een visitekaartje voor de stad en de Brainport-regio. Ook de bereikbaarheid laat te wensen over. Om deze economische toplocatie te verbeteren is samenwerking met alle betrokken partijen essentieel. Met de input van bedrijven en bezoekers willen we een volgende stap zetten”, aldus Eindhovens wethouder Monique List.

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.