Volledig scherm
Politie zoek in het struikgewas naar sporen na het aantreffen van een lichaam op de Fuutlaan. © ED

Gedode man in Eindhoven is Ferdi Mathilda (31) uit Boxtel, zoektocht naar sporen gaat door

EINDHOVEN - De man die donderdag dood werd gevonden op de Fuutlaan is Eindhoven is Ferdi Mathilda. Dat bevestigen bronnen aan deze krant. De Antilliaanse jongeman woonde in Boxtel, maar was ook geregeld in Eindhoven te vinden.

De politie wil  of kan de naam niet bevestigen, maar bekenden van hem zetten op Facebook steunbetuigingen vanwege zijn dood. 

Struiken

Een dag nadat de politie zijn lichaam vond, gaat de zoektocht naar sporen door. Een team agenten kamde vrijdagochtend de struiken uit tussen de Fuutlaan en het spoor. Mogelijk werd er gezocht naar een wapen of andere aanwijzingen die verband houden met dode man die vijftig meter verderop werd gevonden. Hetzelfde gebied werd donderdag ook al met een speurhond doorzocht en vanuit de lucht met een drone in beeld gebracht.

Het doorzochte terrein ligt naast de bedrijfsgebouwen waar vroeger Van Gend & Loos zat gevestigd. Tegenwoordig zitten daar allerlei ondernemingen in van reclamebureau Opvallers tot transportbedrijf Bemotrans. In de struiken ligt veel rotzooi: van lege blikken bier tot kapotte autobanden. De struiken zijn 's nachts het domein van daklozen. Zwervers overnachten er geregeld in de bosjes of zetten zelfs een tentje op. 

Of mensen uit dit circuit iets met de dood van Mathilda te maken hebben, is nu volstrekt onduidelijk. Het slachtoffer werd gisterochtend gevonden achter het pand van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland dat onderzoek doet naar ondermijnende criminaliteit. Een medewerker stuitte om kwart voor zeven op het lichaam.