Januari vorig jaar viel de politie binnen bij een aantal woningen in Geldrop plus zeker tien andere adressen. het OM denkt daarmee een bende te hebben opgerold die miljoenen verdiende aan drugs en grondstoffen
Volledig scherm
PREMIUM
Januari vorig jaar viel de politie binnen bij een aantal woningen in Geldrop plus zeker tien andere adressen. het OM denkt daarmee een bende te hebben opgerold die miljoenen verdiende aan drugs en grondstoffen © fotopersburo Bert Jansen

Geldrops ‘familiebedrijf’ in drugs hoort straffen tot acht jaar cel eisen

DEN BOSCH - Het openbaar ministerie wil celstraffen van drie tot acht jaar voor een vier leden tellende drugsbende. Officier van justitie Erna Vrijhoeven noemde het een familiebedrijf ‘in tweedehands goederen, dat eersteklas drugs en grondstoffen leverde door het hele land’. Volgens haar zijn er miljoenen verdiend.

Ze ziet de 54-jarige Sjef S. als leider, met diens broer John (43) en zoon Sjef Jr. (30). Vierde lid is John van B. (59). Er zijn ook aanklachten tegen diens echtgenote en zoon, net als tegen vrouw en zoon van John S. Die komen volgende week voor de rechter, met nog eens zeven andere verdachten. Sjef en zijn broer zouden vanuit hun Helmondse kringloopwinkel drugs en grondstoffen verkopen. Sjef jr. hielp in de zaak, Van B. reed het spul dagelijks naar klanten, zo denkt het OM.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.