Volledig scherm
Overval op woning in de Orchideeënstraat. © Bert Jansen

Gemaskerde man pleegt gewapende overval op woning in Eindhoven

EINDHOVEN - Een gemaskerde man heeft vrijdagavond rond tien uur een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Orchideeënstraat in Eindhoven. Hij is daarna lopend gevlucht.

Volgens de Burgernetmelding gaat het om één dader met zwarte kleding aan en een wit masker op. Hij had een Arabische tongval en rugzak om. 

De politie kwam ter plaatse met drie wagens en een ambulance. De bewoner van het huis raakte niet gewond. Volgens de verklaring van het slachtoffer werd er rond 22.00 uur aangebeld en opende hij de deur. Hij werd direct geconfronteerd met een gemaskerde man met een vuurwapen, die verder naar binnen drong. 

Onder bedreiging van dat wapen werd de bewoner gedwongen om onder andere sieraden af te geven. De overvaller ging er daarna weer vandoor en vluchtte, waarschijnlijk te voet, de wijk in. De politie startte een onderzoek en startte onder andere een buurtonderzoek.

Buiten gaan kijken

Twee buurvrouwen stonden net na de overval enkele tientallen meters van de woning samen nog even na te praten. ,,Ik zat binnen in de huiskamer en hoorde geroep en daarna rennen. Ik dacht: binnen blijven. Pas toen het weer rustig werd, ben ik buiten gaan kijken wat er gebeurd is.”

Dat er een op het eerste gezicht willekeurige woning is overvallen bij hen in de buurt, dat vonden beide dames behoorlijk beangstigend. ,,Het zou zo maar bij ons hebben kunnen gebeuren", zei de andere vrouw. ,,Maar ja, dan waren ze wel van een koude kermis thuis gekomen. Bij ons is niets te halen.”

De twee vermoedden dat het politie weinig moeite zal kosten de overvaller te achterhalen. ,,In de boog over het stukje straatje naar de woning toe hangen bewakingscamera's. De overvaller zal wel op beeld staan.”

De politie liet zaterdagochtend weten nog steeds naar de overvaller op zoek te zijn.

Volledig scherm
Overval op woning in de Orchideeënstraat in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Overval op woning in de Orchideeënstraat in Eindhoven. © Bert Jansen