Volledig scherm
© Irene Wouters

Gestels Hoogtij in Eindhoven kiest voor kleinschaligheid

EINDHOVEN - Met Gestels Hoogtij presenteren ondernemers en kunstenaars uit Gestel binnen de ring zich al bijna een kwarteeuw op de eerste zondag van de lente. Na jaren van groei kiest het bestuur voor ‘afbouwen’.

,,We willen vooral een leuk gebeuren zijn voor en door de buurt”, zegt voorzitter Helma van Bakel. ,,Niet te groot en vooral knus en gezellig.” Ook niet-Gestelnaren zijn welkom. ,,Iedereen die onze buurt met de vele leuke winkeltjes, horeca, kunstenaars en andere verrassingen beter wil leren kennen, moet zondag zeker komen.”

Gewoontegetrouw is de Rivierstraat tussen de Hoogstraat en Gestelsestraat, het ‘episch centrum’ met kunstkramen en een rommelmarkt en hapjes en drankjes. Het muziekpodium is verhuisd naar cafe De Rozenknop.

Door de buurt loopt een route langs alle dertig deelnemers, opgefleurd met kunst in etalages en achter de ramen bij bewoners. Op de ene plek is een modeshow, elders kun je lekkere hapjes proeven, wandelen in een stadsparadijsje, van kunst genieten of workshops volgen. Ook is er een kijkje achter de schermen te nemen bij winkels, speciaalbier te proeven of gewoon te genieten van het mooie weer.

Gestels Hoogtij vindt zondag 24 maart plaats van 13.00-17.00 uur.