Volledig scherm
Ongeval op A50, Eindhoven © Bert Jansen

Getuigen redden slachtoffer ongeval A50 uit sloot, drie gewonden na ongeval bij knooppunt Batadorp bij Eindhoven

updateEINDHOVEN - Op de A50 bij Eindhoven, bij knooppunt Batadorp, heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur een ongeval plaatsgevonden, waarbij drie gewonden zijn gevallen, waarvan een ernstig. Hij werd door getuigen uit het water gehaald. 

Het ongeval gebeurde ter hoogte van knooppunt Batadorp, Eindhoven richting Nijmegen. Het verkeer op de A2 van knooppunt De Hogt richting Ekkersweijer staat vast. Twee rijstroken zijn afgesloten.

Bij het ongeval waren twee auto's betrokken, die allebei in een naast de weg gelegen sloot belandden. Een auto, met daarin één inzittende, kwam op de kop in het water terecht. Omstanders konden de bestuurder op tijd uit de auto bevrijden.

De andere auto, met daarin een echtpaar, kwam ook in de sloot terecht. De man kon op eigen kracht uit de auto klimmen, de vrouw moest er door de brandweer uit worden gehaald.

Gevaarlijke manoeuvres

Alle drie de slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. De automobilist die in de op z'n kop terechtgekomen auto zat, bleek zwaargewond. Hoe het echtpaar eraan toe was, is niet duidelijk.

Volgens getuigen haalde de automobilist die alleen in de auto zat gevaarlijke manoeuvres uit. Hij zou daarbij in botsing zijn gekomen met de auto van het echtpaar, waarna beide auto's van de weg raakten.

De traumahelikopter werd opgeroepen na het ongeval.

Files

Het verkeer aan de west-kant van Eindhoven liep door het ongeval vast. Op de A50 ontstond op de andere rijbaan een kijkersfile. Ook stond er een file op de A2 vanaf knooppunt Leenderheide richting knooppunt Batadorp. Verkeer op de A58, komend uit de richting van Tilburg, stond vanaf Moergestel ook in de file.

Volledig scherm
Ongeval op A50, Eindhoven © Bert Jansen