Snel ingrijpen van de brandweer voorkwam september 2019 een ramp nadat een boze zwerver probeerde de nachtopvang aan de Eindhovense Hemelrijken in lichterlaaie te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Snel ingrijpen van de brandweer voorkwam september 2019 een ramp nadat een boze zwerver probeerde de nachtopvang aan de Eindhovense Hemelrijken in lichterlaaie te zetten. © Fotobureau Bert Jansen

Gevaarlijke brandstichter moet van OM achter tbs-tralies maar de rechtbank weet het nog niet

DEN BOSCH - Een zwerver die iets in brand steekt als ‘noodkreet’, dat gebeurt vaker. Dat bij een tankstation doen, is extreem. En snel daarna een nachtopvang vol lotgenoten aansteken, is helemaal idioot. Puur geluk en snel bluswerk voorkwamen twee rampen. Maar wat te doen met die man? 

  1. Theaterfestival De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

    Theaterfes­ti­val De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

    De 30ste editie van De Parade werd vrijdagavond afgetrapt in Eindhoven, naast het Parktheater. Het was de eerste keer dat het bekende theaterfestival Brabant aandeed. Het is het eerste festival in Zuid-Nederland in dit coronajaar. De Parade in Eindhoven vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. De tent De Reizende Schouwburg blijft nog tot en met 27 juni in Eindhoven staan. Per dag is er plek voor 150 bezoekers. Die kunnen een pakket boeken met diner, of een matinee. Op het programma onder meer de cabaretiers Remko Vrijdag en Rutger de Bekker en Het Zuidelijk Toneel.