Volledig scherm
Het ED zoekt ouders van leerlingen in het basis- of voortgezet onderwijs die uitgesproken vóór of juist faliekant tegen het sluiten van scholen als stakingsinstrument zijn. © Getty Images/iStockphoto

Gezocht: ouders die uitgesproken vóór of tegen de tweedaagse onderwijsstaking zijn

PollEINDHOVEN - Het basis- en voortgezet onderwijs staakt volgende week, op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Het is de vierde grote onderwijsstaking sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen en de druk wordt opgevoerd: voor het eerst houden scholen de poorten twee dagen achter elkaar gesloten. 

Poll

Ik sta achter de tweedaagse staking in het onderwijs

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
4182 stemmen

De inzet is 2,1 miljard euro, waarmee structureel de kwaliteit van het onderwijs omhoog geschroefd kan worden. Die kwaliteit staat onder druk door achterblijvende salarissen, de hoge werkdruk en een steeds nijpender lerarentekort.

Het ED zoekt ouders van leerlingen in het basis- of voortgezet onderwijs die uitgesproken vóór of juist faliekant tegen het sluiten van scholen als stakingsinstrument zijn en daarover in de krant (met foto) willen vertellen. Uw reacties zijn deze week welkom via onderstaande, korte vragenlijst. Uit de binnengekomen reacties wordt een selectie gemaakt. Stem ook even op de poll!