Volledig scherm
Expositie bij Eliëns Interiors Elzentlaan Eindhoven. © Eliëns Interiors Eindhoven

Grote kunstenaars bij Eliëns Interiors in Eindhoven

EINDHOVEN - Karel Appel, Marlene Dumas, Corneille en Herman Brood. Het zijn grote namen van schilders wiens werken vanaf zondag 17 november te zien én te koop zijn bij interieurzaak Eliëns Interiors International aan de Elzentlaan in Eindhoven. 

Ook hangen er nog schilderijen van iets minder bekende namen als Zhang Hong Yi, Bram Bogart, Theo Mackaay en Pim Lenos. Bovendien laat bovenbuurman Jan Peter van Opheusden werken zien en zijn er ook portrettekeningen van Martie Dekker te bewonderen. 

Eigenaar Joep Dijkstra is trots op het feit dat hij de dertigtal werken uit een particuliere verzameling in (de kelder van) zijn winkel mag tonen. ,,En verkopen, want dat gebeurt zeldzaam. Daarvoor heb ik wel de beveiliging enorm moeten opvoeren. Zo komen er betonblokken rond de winkel te liggen om ramkraken te voorkomen.” Over andere maatregelen wil de interieurontwerper niet uitweiden. 

,,Een veelgestelde vraag is waarom ik museale kunst tussen de meubels tentoonstel", zegt Dijkstra. ,,Mijn antwoord is, dat kunst bedacht en gemaakt is voor woon- en gebruiksruimtes. Rond 1900 kochten welgestelde kooplui veel kunst en hingen deze soms in twee of drie lagen boven elkaar in hun woning of kantoren. Vandaar weer ouderwets mooie museale kunst tussen onze meubelen in de showroom.”

De expositie wordt zondag om 11.00 uur geopend. De schilderijen en tekeningen zijn nog te zien tot en met zaterdag 14 december om 17.00 uur