Verpleegkundig specialist Mirjam van der Ende over haar onderzoek naar de kwaliteit van leven van mensen met een Barrett-slokdarm: ,,Ik denk echt dat we met mijn onderzoek de patiëntenzorg kunnen verbeteren."
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundig specialist Mirjam van der Ende over haar onderzoek naar de kwaliteit van leven van mensen met een Barrett-slokdarm: ,,Ik denk echt dat we met mijn onderzoek de patiëntenzorg kunnen verbeteren." © Rene Manders/DCI Media

Grotere kans op slokdarmkanker: hoe ga je daarmee om?

EINDHOVEN - Brandend maagzuur is vervelend, maar verdwijnt meestal vanzelf. Bij sommige mensen niet. Onderzoek wijst uit dat ongeveer 15 procent van de patiënten met chronische maagzuurklachten een afwijkend stukje slijmvlies in de slokdarm heeft. Zij hebben een grotere kans op kanker. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?