Volledig scherm
PREMIUM
Fontys- ICT Rachelsmolen gebouw R-1 , student Sem Voigtländer heeft 'n lek gevonden in een app voor het besturingssysteem van Apple. © Jean Pierre Reijnen

Helmondse Fontysstudent vindt lek in Apple-software

Eerstejaars Fontys-student Sem Voigtländer vindt een beveiligings­fout in de software van een app van het grote Apple. Een ander softwarebedrijf bood hem meteen een baan aan. 

Sem Voigtländer (20) is eerstejaarsstudent ICT aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Welgeteld tien minuten had de Helmonder er voor nodig om de eerste tekenen te vinden van een fout in het softwaresysteem van de Apple-app genaamd Shortcuts. Gebruikers kunnen daarmee een eigen ‘snelkoppeling’ maken of door anderen gemaakte ‘shortcuts’ down­loaden. Die ‘shortcuts’ zijn heel simpel te starten via een klik, of via een commando voor de virtuele assistent Siri.

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.