Volledig scherm
PREMIUM
De Heilig Hart van Jezuskerk aan de Ploegstraat.

Herbestemming kerk in Ploegstraat Eindhoven: ‘City Gaming is enige haalbare plan’

EINDHOVEN - De bijeenkomst over de herbestemming van de kerk aan de Eindhovense Ploegstraat trok dinsdag bijna honderd omwonenden. Zij waren vooral bezorgd over geluidoverlast en parkeerproblemen.

Na bijna anderhalf uur kwamen Tim Hoeijmans en omwonenden van de voormalige Heilig Hart van Jezuskerk aan de Ploegstraat wat dichter bij elkaar. Hoeijmans had in ’t Trefpunt in het Hof van Eden zijn plannen voor City Gaming in het gebouw uiteengezet en bezwaren aangehoord over verwachte geluidoverlast en parkeerproblemen. Totdat een van de oudere bezoekers vroeg of het ook mogelijk was daar Meer Bewegen voor Ouderen op te zetten. ,,Ja, maar dat kost geld”, had Hoeijmans geantwoord. ,,Kunnen we dat betalen met vrijwilligerswerk in de tuin bijvoorbeeld?”, opperde iemand anders. Hoeijmans was blij dat de deur even op een kier stond.

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.