Volledig scherm
Demer in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

'Het zag er niet leuk uit', voorbijgangers grepen in bij zware mishandeling jonge vrouw in centrum Eindhoven

EINDHOVEN - De twee mannen die afgelopen weekend in de binnenstad van Eindhoven een jonge vrouw zwaar mishandeld zouden hebben, zitten nog altijd vast. Dat laat de politie dinsdag weten. De mishandeling, die voor het oog van tientallen voorbijgangers gebeurde, maakte de tongen los op sociale media. ,,Die twee jongens waren met haar bezig, het zag er niet leuk uit.”

Het slachtoffer, een jonge vrouw van negentien jaar, is zondag samen met haar vriendinnen en zus aan het winkelen in het centrum van Eindhoven. Op dat moment komen twee mannen op haar af. Ze dwingen haar met haar mee te lopen. De vrouw reageert bang en voelt zich bedreigd.

Intimiderend

Het is een intimiderende situatie, zeggen getuigen tegen deze krant. ,,We liepen voorbij toen ze heel hard tegen elkaar aan het schreeuwen waren”, aldus Bianca. ,,Een van de jongens kwam steeds dreigender bij dat meisje. Het zag er niet leuk uit.”

Zelf kiest Bianca voor haar eigen veiligheid. ,,Zeker met mijn kleine erbij. Toen wij de Demer uitliepen, hoorden we dat het meer uit de hand liep.” Dat blijkt ook het geval. De vrouw wordt geslagen door een van de mannen en vervolgens vastgehouden, waarop de andere verdachte haar nog een aantal keer slaat. Een beveiliger van de stad komt Bianca, die op dat moment al is doorgelopen, tegemoet en loopt op het tumult af.

Kwade reacties

Op dat moment staan er al vele getuigen rondom de twee mannen en het slachtoffer, onder wie medewerkers van een horecagelegenheid in de buurt. 

Op sociale media maakten veel mensen zich kwaad dat er niemand zou hebben ingegrepen, maar volgens de politie is er weldegelijk door een onbekend aantal mensen gereageerd op de situatie. ,,Maar we willen graag meer getuigen spreken om het verhaal compleet te krijgen. Ze kunnen daarmee helpen in het onderzoek.”

Gewond

De jonge vrouw raakt gewond aan haar gezicht en moet door een arts behandeld worden. Volgens de politie zijn het slachtoffer en de daders waarschijnlijk bekenden van elkaar. Die indruk kregen ooggetuigen ook.

Tijdens het onderzoek kwam de politie twee verdachte Eindhovenaren van 20 en 22 jaar op het spoor. Zij werden dezelfde avond in hun woning in het Eindhovense stadsdeel Woensel aangehouden. Ze zitten vast voor verder onderzoek en worden verdacht van mishandeling.