Volledig scherm
Hilde de Vocht van de High Tech Campus en Collin Goedhart van Eurest Catering. © DCI Media

High Tech Campus in Eindhoven opent drie restaurants onder één dak

EINDHOVEN - Op The Strip van de High Tech Campus in Eindhoven hebben drie nieuwe restaurants de deur geopend. Opvallend detail: ze zitten in hetzelfde pand en lopen letterlijk naadloos in elkaar over. Met een bevolking van inmiddels 12.000 mensen wil de campus beter inspelen op hun behoeftes en de nieuwste trends op het gebied van eten en drinken.

Omdat de campus het belangrijk vindt om op wereldniveau te acteren en bovendien de ambitie heeft om binnen vijf jaar de meest duurzame en innovatieve campus van Europa te zijn, wordt zwaar ingezet op het creëren van een plezierige werkomgeving. Dat gebeurt niet alleen door het realiseren van voldoende, innovatieve gebouwen voor de inmiddels 220 bedrijven op het terrein, maar ook door het aanbieden van seminars, al dan niet sportieve evenementen én door in te spelen op de verschillende behoeftes aan eten en drinken van de campuspopulatie.

,,Die bestaat inmiddels uit zo'n honderd nationaliteiten", vertelt marketing- en communicatiedirecteur Hilde de Vocht van de campus. ,,Het eten dat we hier aanbieden, moet daarom internationaal zijn én op niveau, maar ook innovatief en duurzaam."

Foodtruckplein

Om die reden realiseerde de campus al in 2004 The Strip, als ontmoetingsplek voor destijds een bevolking van 6.800 mensen. Bekende internationale merken als Subways en Starbucks openden er een vestiging, maar ook is er een foodtruckplein, een Daeli met kantineformule, een Indiaas, een Italiaans en een à la carte restaurant én een grand café. Zeer onlangs is The Strip opnieuw verlengd om er ruimte te bieden aan de drie nieuwe restaurants, allemaal ondergebracht in hetzelfde gebouw zodat bezoekers ter plekke bepalen voor welke smaak zij die dag gaan. Dat kan bij Japans restaurant Okinawa zijn, Brave New World met gerechten op basis van de laatste foodtrends of het Tlab waar een thee-sommelier wel hele bijzondere theesoorten bereidt.

Voor de ontwikkelingen op dit gebied is manager Collin Goedhart van Eurest verantwoordelijk. ,,We willen dat mensen echt op deze campus willen werken. Daar moet je dan ook rekening mee houden met je horeca-aanbod. Drie elementen vormden daarbij voor ons de sleutel: vitaliteit, duurzaamheid en gezonde voeding. Een voorbeeld. Het Japanse eiland Okinawa is een van de 'blauwe zones' in de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond blijven en ook ouder worden door hun manier van leven. Okinawa op de campus speelt daarop in met licht verteerbaar voedsel. In Brave New World volgen we de allernieuwste internationale foodtrends met minder dierlijke eiwitten, meer groenten, meer vezels en minder suikers. In het Tlab tenslotte wordt geëxperimenteerd met bijzondere soorten thee, gekoppeld aan temperatuur en tijd."

Tenslotte is er veel aandacht voor het beheer van afval. Door de installatie van een frisdrank-tap wordt de hoeveelheid plastic flesjes sterk gereduceerd. Ook beschikt de campus over een composteermachine waarmee groen afval binnen 24 uur tot compost verwerkt wordt. ,,En we hebben een app waarop medewerkers kunnen zien welke producten ze goedkoop kunnen meenemen omdat de houdbaarheidsdatum snel verstrijkt."