Volledig scherm
PREMIUM
Door de gebroken kabel bij Culemborg hebben studenten in Eindhoven al twee dagen geen internet © Facebook Itt-helpdesk

Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

UpdateEINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont. 

Studenten worden op de hoogte gehouden op de Facebookpagina van Itt-helpdesk, de technische staf die het internet van Ziggo in de studentenwoningen aanlegde en onderhoudt. Een woordvoerder plaatst bijna elk uur een update op de pagina met wat er aan de hand is: van het probleem dat nog geconstateerd moet worden(vrijdagmiddag), naar een gevonden gebroken kabel naast de N320 bij Culemborg (zaterdagochtend). Er wordt beloofd dat die snel gemaakt zal worden. Zondag wordt op de site gemeld dat een ‘nieuw team sinds zondagochtend het probleem helemaal opnieuw aan het bekijken is’. Maar een oplossing is nog niet in zicht. Later volgt weer een update, zo belooft de woordvoerder via de website.