Volledig scherm
© Getty Images

Hulplijn voor Eindhovenaren met geldstress

EINDHOVEN - Vragen over hoe je kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen kunt aanvragen of over aanmaningen. Diverse mensen lopen daarmee rond.

Eindhovenaren met financiële vragen konden voorheen terecht bij de Werkplaats Financiën. Alleen zijn de diverse inlooppunten in de stad, die bemand werden door vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, voorlopig gesloten wegens het coronavirus.

Problemen

,,Mensen kunnen nu nergens naar toe met hun vragen”, vertelt Eindhovense ondernemer Maarten van Rijn. ,,Terwijl problemen doorlopen en brieven op de deurmat blijven vallen.” Om mensen toch hulp te kunnen bieden, heeft hij het initiatief genomen om de Hulplijn Geldstress Eindhoven te openen.

Inwoners uit de gemeente Eindhoven met financiële vragen kunnen vanaf donderdag iedere werkdag tussen 9.00 – 13.00 uur bellen met 040-7601777. Daar worden ze geholpen door vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. ,,Ze geven dan advies of brengen de bellers in contact met de juiste persoon die ze verder kan helpen”, legt initiatiefnemer Van Rijn uit.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.