Italiaanse designers en enkele buurtbewoners ontfermen zich over ingeleverde meubelstukken in buurthuis De Buut in de Rochusbuurt in Eindhoven. Uiterst links zit Giorgio Gasco. Daarnaast Marco Cagnoni en Gianmaria Della Ratta.
Volledig scherm
PREMIUM
Italiaanse designers en enkele buurtbewoners ontfermen zich over ingeleverde meubelstukken in buurthuis De Buut in de Rochusbuurt in Eindhoven. Uiterst links zit Giorgio Gasco. Daarnaast Marco Cagnoni en Gianmaria Della Ratta. © Kees Martens/DCI Media

Italiaanse vibe in buurthuis De Buut: ‘We willen laten zien dat overál design kan zijn’

Dutch Design WeekEINDHOVEN - De Buut in de Rochusbuurt is in bezit genomen door jonge Italiaanse designers. Voor het eerst sluit een buurthuis zich zich aan bij de Dutch Design Week. ,,De DDW speelt zich soms teveel af in een bubbel, op de bekende formele plekken.”

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.