Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Jeugd zet zich in voor Discorijk in Meerhoven

EINDHOVEN - Jongeren tussen 10 en 13 jaar uit Meerhoven hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken om hun eigen feest te organiseren. Volgende week is de eerste editie van Discorijk.

Vrijdag 29 november is het zover: de eerste Discorijk gaat plaatsvinden. Een initiatief van Dynamo Jeugdwerk en de bewoners vereniging Meerhoven voor groepen 7, 8 én eerste klas middelbare school.

Monique Kuijten van Dynamo: ,,We merkten dat er vraag was vanuit de wijk naar een dergelijk evenement en vroegen ons af hoe geweldig het zou zijn als de jongeren hun eigen feest zouden mogen organiseren."

Aan animo zeker geen gebrek. Na een bezoekje in de klassen bij basisscholen de Startbaan en het Slingertouw zjin er ontzettend veel jongeren die zich aangemeld hebben als 'eventplanner'. Ze vergaderen een keer per week en zijn onderverdeeld in verschillende commissies.

De jongeren mogen dan ook echt zelf aan de slag, van het regelen van boodschappen tot het aankleding van de zaal, werven van sponsors, flyers maken en promotie.

Kuijten: ,,Ons doel is uiteindelijk een verzelfstandiging van Discorijk, gedragen door de buurt en met ondersteuning van ons. Deze eerste versie is inmiddels al bijna uitverkocht en via onze Facebookpagina wordt ook ondersteuning aangeboden door vrijwilligers uit de wijk."

De eerste editie van Discorijk zal plaatsvinden in Jongerencentrum de Hangar op vrijdag 29 november van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het jongerencentrum.