Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Combinatie Jeugdzorg op de stakingsdag van 2 september in Den Haag (archieffoto). © Vanda van der Kooi

Jeugdzorg Zuidoost-Brabant in de knel

EINDHOVEN - Dit jaar dreigt Combinatie Jeugdzorg in Eindhoven voor het eerst in de rode cijfers te komen. Een andere grote jeugdzorg-organisatie in de regio, Bijzonder Jeugdwerk in Deurne, maakt zich ook grote zorgen.

,,Wij hebben geen tekorten, maar we maken ons wel veel zorgen over de toekomst. We hebben te maken met 107 gemeenten. We worden horendol van alle verschillende regels en tarieven", , zegt adjunct-directeur Anne-Marijn de Wit van Bijzonder Jeugdwerk (BJ). ,,Dat levert een gigantische administratieve druk op. En als het tegenzit, hebben ze ook nog allemaal verschillend beleid. Dat is met krimpende budgetten bijna niet te doen.”

  1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
    PREMIUM

    Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

    EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.