Kindercarnaval Hoeksteen
Volledig scherm
Kindercarnaval Hoeksteen © DCI Media

Kindercarnaval in Prinsejagt: ‘Zo vierden wij vroeger ook carnaval’

EINDHOVEN - In de wijk Prinsejagt was in buurtcentrum De Hoeksteen zondag voor de eerste keer kindercarnaval. Het Wijkteam houdt voor de kinderen van vier tot twaalf jaar een carnavalsdisco met spelletjes.

De muziek van dj Toby schalt door de zaal in de Hoeksteen zondagmiddag. De kinderen rennen en springen en hebben de grootste lol. De eerste polonaise duurt niet zo lang, want als de kinderen zien dat er snoepzakken worden uitgedeeld zijn ze weg. ,,Meer hebben de kinderen niet nodig, die vermaken zich wel”, zegt Ingrid Versteegen van het Wijkteam. ,,Het is geweldig, de opkomst is groter dan verwacht. Het aanbod van kindercarnaval op zondag is best groot in Eindhoven, maar er zijn ruim zeventig kaartjes verkocht.”

Eigenlijk is het de bedoeling dat ouders apart zitten van de kinderen, maar al gauw hossen de ouders mee. Versteegen: ,,Helemaal prima, als er maar geen glas mee naar binnen gaat. Dat is niet veilig.”

Jillian (5) vliegt door de zaal met kindjes uit haar klas en geniet volop. Het snoep is al op. Vader en moeder Jeroen en Linda Schellekens staan aan de kant mee te dansen en te kijken. Linda: ,,Leuk dat dit in de wijk gedaan wordt. Zo vierden wij vroeger ook carnaval. Dit is voor de kindjes ideaal. Het is maar voor een paar uur en niet te druk. In de stad vind ik het te massaal voor de kinderen.”

Kindercarnaval Hoeksteen
Volledig scherm
Kindercarnaval Hoeksteen © DCI Media

Natúúrlijk

Intussen lopen de juryleden rond tussen de hossende kinderen. Aan hen de ‘zware’ taak om te bepalen wie de best verklede kinderen zijn in de categorie ‘jongen en meisje oud’ en ‘jongen en meisje jong’ . In de eerste categorie winnen de dino en het lollymeisje. In de tweede de ninja en het popcornmeisje.

Caro (6) is dat popcornmeisje en laat trots haar prijs zien: een drinkfles gevuld met smarties. Op de vraag of ze volgend jaar ook weer komt zegt ze kordaat: ,,Natuurlijk ga ik volgend jaar weer.”