Volledig scherm
PREMIUM
Victor van Wulfen verlaat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg aan de Keizersgracht in Eindhoven. © Foto van de Meulenhof/Sem Wijnho

Klokkenluider en ex-piloot Van Wulfen geeft niet op

EINDHOVEN/HEESWIJK-DINTHER - Voormalig luchtmachtpiloot en klokkenluider Victor van Wulfen uit Heeswijk-Dinther blijft erbij dat hij ten onrechte is bestempeld als iemand met een psychische stoornis. 

Quote

Ik heb naar eer en geweten gehandeld, met alle goede bedoelin­gen van dien.

Derk Blikman

Van Wulfen trok jaren geleden aan de bel over veiligheidsincidenten op Vliegbasis Eindhoven, waar hij als piloot werkzaam was. Hij kreeg gelijk en werd in 2015 gerehabiliteerd. De voormalig piloot diende in 2017 zijn ontslag in, maar zet zijn strijd tot op de dag van vandaag voort. 
Onderdeel van die ‘strijd‘ is een gang naar het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven. Die buigt zich op verzoek van Van Wulfen over de manier waarop Defensie destijds met zijn medisch dossier is omgegaan. Volgens Van Wulfen heeft vliegerarts Derk Blikman zijn medisch beroepsgeheim geschonden door de inhoud van zijn dossier te delen met Edwin Swenger, destijds commandant van squadron 336 op Vliegbasis Eindhoven.