Volledig scherm
Lizzy Witlox werd uitgeroepen tot Veldhovens Sportvrouw van het Jaar 2018 © Ad Adriaans

Lizzy Witlox opnieuw Sportvrouw van het Jaar

VELDHOVEN - Tijdens het Sportgala in theater De Schalm in Veldhoven is vrijdagavond de uit Eindhoven afkomstige 23-jarige Lizzy Witlox voor het tweede jaar op rij Sportvrouw van het Jaar geworden. 

Witlox, lid van Toer- en Wielerclub Tempo in Veldhoven, heeft ook in 2018 niet stilgezeten. Zo werd ze onder andere Worldcup Winner Mountainbike Eliminator en Nederlands Kampioen Moutainbike Eliminator. Ook won ze drie wegwedstrijden. Afgelopen najaar zat ze in de Nederlandse selectie die deelnam aan het Europees Kampioenschap Veldrijden. Naast trainen en wedstrijden werkt ze nog 24 uur als manager bij het bedrijf Natusport.

Sportman

Ook Tim Verbaandert (18) maakte een puike sportieve ontwikkeling door. Vorig jaar werd de Veldhovenaar, lid van Eindhoven Atletiek, gekozen tot Sporttalent van 2017. Vrijdag werd de atleet uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Dit jaar leverde hij prima prestaties, zoals een eerste plaats in Apeldoorn op het NK Indoor Junioren A op de 3.000 meter en een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap in Emmeloord op de 1.500 meter. Bovendien vertegenwoordigde hij op 9 december 2018 Nederland onder de 20 jaar bij het Europese Kampioenschap Cross Country over 8.300 meter in Tilburg.

Sporttalent

Klaas-Jan Zwolsman volgt Verbaandert op als Sporttalent. De Veldhovenaar turnt bij gymnastiekvereniging Voorwaarts in Veldhoven. Als 13-jarige is hij sinds vorig jaar lid van de nationale selectie. Dagelijks traint hij op het Nationaal Training Center in Den Bosch waar hij ook de nationale held Epke Zonderland treft. Afgelopen seizoen behaalde hij op het hoogste niveau, de eredivisie jeugd, een 1e plaats op het onderdeel Sprong.
Sportploeg van het Jaar is Basko Heren 1. De Veldhovense Mixed Hockey Club Basko is een van de grootste sportverenigingen in Veldhoven. Voor het eerst in de hockeyhistorie van de club promoveerde Heren 1 naar de eerste klasse. 

Voor de hoofdtrainer van Judo en jiujitsuvereniging Shizen Hontai, Anton Verblackt, was er een eervolle vermelding. De Oerlenaar is een begrip in Veldhoven en omstreken, een boegbeeld van de vereniging en waarschijnlijk de personificatie van zijn vereniging en haar sport.

De prijzen werden beurtelings uitgereikt door Thijs Slegers, manager perszaken van PSV en burgemeester Marcel Delhez.