Volledig scherm
Een eerdere editie van de Love and Marriage Beurs in het Beursgebouw in Eindhoven. © Kees Martens

Love and Marriage Beurs Eindhoven afgelast, mogelijk veel gedupeerden

EINDHOVEN - De Love and Marriage Beurs die komend weekend in het Eindhovense Beursgebouw georganiseerd zou worden is op het laatste moment geannuleerd. Of deelnemers en mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld terugkrijgen is zeer de vraag. De organisatie is onbereikbaar.

Zowel het Beursgebouw als deelnemers werden de afgelopen dagen pas geïnformeerd over de annulering van de beurs. Volgens Beursgebouw-eigenaar Chris Aelberts heeft de organisatie financiële problemen. ,,Aan ons was, ondanks meerdere vermaningen, nog niets betaald. Heel vervelend, voor ons maar ook voor de deelnemers en bezoekers.” Of die inderdaad kunnen fluiten naar hun geld durft Aelberts niet te zeggen. ,,Wij zijn enkel verhuurder van de accommodatie en staan daar helemaal buiten. Natuurlijk gaan wij ook nog proberen de gemaakte kosten te verhalen op de organisatie maar zware middelen zullen we niet inzetten. de ervaring leert dat je dat een dure advocaat kost en weinig oplevert.” 

Hoeveel standhouders en bezoekers gedupeerd zijn is onduidelijk. De website van de beurs is offline en eigenaar Rob de Keijzer onbereikbaar. Bruidsfotografe Célie de Block is bang dat ze de 1.200 euro voor de stand en 800 euro aan gemaakte kosten kwijt is. ,,Het zou mijn eerste beurs zijn en dan hoor je een paar dagen van tevoren dat het allemaal niet doorgaat. Het riekt naar oplichting.”

Daarmee verwijst De Block naar een eerdere editie van het evenement in november vorig jaar. De beurs in Breda werd toen ook een paar dagen voor aanvang geannuleerd. Voor de Love and Marriage beurs stonden nog edities gepland voor Rotterdam (februari) en Utrecht (maart). Deze gaan net als de beurs in Eindhoven echter niet door. Opmerkelijk is dat de beurs in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam eind vorig jaar al werd geannuleerd. 

Hoeveel kaarten er al voor de Eindhovense beurs verkocht waren is niet bekend. Online werden ze voor 15 euro aangeboden. 

  1. Sneeuwbal in Eindhovense coalitie wordt steeds groter: tussenbalans in rapportcijfers
    PREMIUM
    Analyse

    Sneeuwbal in Eindhoven­se coalitie wordt steeds groter: tussenba­lans in rapportcij­fers

    EINDHOVEN - Over een paar weken zitten de zes Eindhovense wethouders een jaar op het doorgaans zo comfortabele pluche in het Eindhovense stadhuis. Tijd voor een tussenbalans: hoe doen ze het, in deze coalitie van links - GroenLinks en PvdA - en rechts - VVD en CDA? Komen ze hun beloftes bij de start van deze coalitie na, of hoever zijn ze daarmee op weg? Hoe verloopt de samenwerking? En waar zou het anders of beter moeten?