Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Mag het wat rustiger in de binnenstad? Drie oplossingen (en minstens zoveel problemen)

EINDHOVEN - Waarom gooien we de grenzen niet dicht? Het waren toch de Belgen die ervoor zorgden dat de binnenstad van Eindhoven dit weekend uitpuilde en daarmee de kans op verspreiding van corona vergrootten? Of moeten de winkels langer open, zodat we de drukte kunnen spreiden? Uitverkoopacties verbieden misschien? ‘Het zou de doodsteek betekenen voor veel winkels’. 

 1. Burgemeester Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  Burgemees­ter Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sluit een complete lockdown in de strijd tegen het coronavirus niet uit. ,,We moeten nu echt onorthodox doorpakken om dat virus een halt toe te roepen. Er blijven weinig andere keuzes over dan harde maatregelen”, zei hij maandag in het radioprogramma 1Op1 van KRO-NCRV. Hoe lang een complete lockdown zou moeten voortduren, wil Jorritsma laten afhangen van adviezen daarover van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Outbreak Management Team (OMT).
 2. Miskleun rond huishoudelijke hulp maar voor afrekening is het te laat
  PREMIUM

  Miskleun rond huishoude­lij­ke hulp maar voor afrekening is het te laat

  EINDHOVEN - In de voorbereiding, tijdens de invoering en bij de evaluatie ging het op alle fronten mis. Het zijn spijkerharde conclusies die de Eindhovense rekenkamer trekt over de wijze waarop de nieuwe werkwijze voor het toekennen van huishoudelijke hulp in 2018 werd ingevoerd. In een dik rapport krijgt het Eindhovense college er flink van langs, vooral omdat de slachtoffers horen tot de meest kwetsbare groep Eindhovenaren.
 1. Relschoppers slaan ook toe in Kaatsheuvel, twee auto's in brand
  Play

  Relschop­pers slaan ook toe in Kaatsheu­vel, twee auto's in brand

 2. Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie Eindhoven
  Play

  Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstra­tie Eindhoven