Man (33) uit Best die zwaargewond op straat lag in Eindhoven overleden, politie vermoedt misdrijf

EINDHOVEN - De 33-jarige man uit Best die zondagochtend zwaargewond werd aangetroffen op de Generaal Reyndersweg in Eindhoven, is later die dag aan zijn verwondingen overleden. Vermoedelijk is een heftige mishandeling de man fataal geworden.  

De man lag zondagochtend bewusteloos en flink toegetakeld op de hoek van de Generaal Coenderslaan met de Generaal Reyndersweg in Eindhoven. Voorbijgangers die hun hond uitlieten vonden de man rond 7.15 uur. Een ambulance bracht het slachtoffer met spoed naar het traumacentrum van het ziekenhuis in Tilburg, maar daar overleed hij later op de dag alsnog.

Glas gebarsten

De politie was op dat moment al volop bezig met het onderzoek. Dat concentreerde zich vooral op de omgeving van een flatgebouw in de Generaal Reyndersweg, ongeveer honderdvijftig meter van de plek waar de man werd gevonden. Een deel van de parkeerplaats voor de flat werd afgezet met lint en de politie liep binnen bij een appartement op de begane grond.

Specialisten van de Forensische Opsporing onderzochten onder andere nauwkeurig de toegangsdeur van de flat. Het glas in die deur was gebarsten. Of dat iets met de mishandeling te maken heeft, wilde de politie verder niet zeggen. Volgens bewoners van de flat was het glas in de deur de dag ervoor in ieder geval nog niet beschadigd.

Niemand aangehouden

Omwonenden vertelden verder dat een bewoner van de flat zou zijn ingestapt bij de politie. Mogelijk is hij op het bureau gehoord. De politie wilde dat niet bevestigen. Zij benadrukte zondagavond dat er op dat moment in ieder geval nog niemand was aangehouden. Bij een woning in de buurt werden verder beelden van een bewakingscamera meegenomen en agenten gingen in de omgeving op zoek naar getuigen.

Voor de Generalenbuurt, in stadsdeel Woensel, betekende de dood van de man het tweede heftige geweldsincident dit weekend. Vrijdagavond werd in de Generaal Coenderslaan, op een paar honderd meter van de vindplek van de dode man, een Turkse supermarkt overvallen. Toen medewerkers van de winkel achter de daders aangingen, werd een van hen ernstig verwond met een hakmes. De twee incidenten hebben overigens, zo ver bekend, niks met elkaar te maken.

Zwaargewonde man gevonden op de Generaal Reyndersweg. Politie doet onderzoek.
Volledig scherm
Zwaargewonde man gevonden op de Generaal Reyndersweg. Politie doet onderzoek. © Bert Jansen