Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man uit Waalre krijgt drie cel jaar voor verkrachting ex

DEN BOSCH - Een 46-jarige man uit Waalre krijgt 36 maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor de verkrachting van zijn ex-vriendin.

De rechtbank Oost-Brabant legt Edsel R. ook een contact- en locatieverbod op. Daarnaast moet hij zich laten behandelen. De Waalrenaar ontkende de verkrachting, maar de rechtbank hecht meer waarde aan het verhaal van het slachtoffer.

Messen

De verdachte bedreigde zijn ex in haar huis in Eindhoven met twee messen en dwong haar meerdere keren tot verschillende seksuele handelingen. Ook overgoot hij haar met bier, spuugde op haar, gaf hij haar een kopstoot en pakte hij haar keel stevig vast.

De rechtbank houdt er bij het opleggen van de straf rekening mee dat R. eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, waaronder mishandeling en bedreiging van het slachtoffer. Zij hadden twee jaar een gewelddadige relatie, waarin de verdachte zijn vriendin keer op keer uitschold, sloeg en vernederde. De verkrachting pleegde hij in de proeftijd van deze eerdere veroordelingen. 

Smartengeld

Omdat een gedeelte van de gevangenisstraf voorwaardelijk wordt opgelegd, koppelt de rechtbank hieraan een aantal bijzondere voorwaarden als stok achter de deur. Zo moet hij zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen door een forensische polikliniek en meewerken aan een behandeling van zijn agressieprobleem.

Ook mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer of in haar buurt komen en moet hij de vrouw 3.000 euro smartengeld betalen.

Nieuwsbrief ED
We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.