Massale vechtpartij bij groot r&b-feest van Tilburgse club in Eindhoven: ‘Er ging van alles de lucht in’

Video + updateEINDHOVEN/TILBURG - Een populair r&b-festival in het Klokgebouw in Eindhoven is zaterdagnacht uitgelopen op een chaos. Tientallen bezoekers gingen aan het einde van het feest FIXtival met elkaar op de vuist. Volgens ooggetuigen hing er na afloop een ‘zeer grimmige sfeer’. De politie bevestigt dat er ‘een grote vechtpartij’ is geweest.

Beveiligers van het Klokgebouw moesten volgens woordvoerster Manon van der Heijden ingrijpen om de situatie niet verder te laten escaleren. Volgens bezoekers ging het om een heftige vechtpartij waarbij ‘van alles door de lucht ging’. 

,,Die gasten gooiden met bekers, tafels en stoelen. Sommigen werden echt volledig in elkaar geslagen”, zegt een 22-jarige vrouw uit Eindhoven, die uit vrees voor vervelende reacties liever anoniem wil blijven.

Ontruiming

Volgens haar moesten alle vierduizend bezoekers het Klokgebouw meteen verlaten. ,,De lampen gingen aan, terwijl er volgens mij nog een artiest moest optreden. Door de beveiligers werden we naar buiten geleid. Dat verliep nogal chaotisch, bij de jassen werden ik en mijn vriendinnen bijna verdrukt.”

Agenten hebben de hele nacht uit voorzorg gesurveilleerd rondom het Klokgebouw. Uiteindelijk is één bezoeker van het festival aangehouden, maar dat gebeurde al voorafgaand het incident. De organisatie van het festival is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Club FIX

FIXtival is een festival uit de koker van Club FIX, een Tilburgse discotheek die momenteel dicht is vanwege een incident tijdens de nacht van oud en nieuw. Volgens de burgemeester hadden de beveiligers daar met veel te veel geweld opgetreden tegen bezoekers. 

Club Fix kent ondertussen een waslijst aan incidenten. Vooral op stapavonden zouden omwonenden en horecagelegenheden last hebben van de ondergrondse disco. Broodje Jantje, dat tegenover Club Fix zit, zette op een gegeven moment zelfs een portier voor de deur.

Het Klokgebouw onthoudt zich vooralsnog van commentaar. Organisator Club Fix heeft aangegeven niet te willen reageren op de vechtpartij. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Kevin Hagens