Volledig scherm
PREMIUM
Het buurtpreventieteam op zijn ronde door Eindhoven-Noord. © Fotomeulenhof

Matrixborden en flyers waarschuwen inwoners Eindhoven-Noord voor inbrekers

EINDHOVEN - Het instructiezaaltje in wijkcentrum De Mortel zit vol. Ruim dertig buurtpreventen hebben zich gemeld om mee te doen aan de speciale flyeractie. De week van 11 tot en met 16 februari is door politie en gemeente uitgeroepen tot een actieweek. In heel Eindhoven-Noord gaan de buurtpreventen op pad, zij sluiten aan bij de landelijke inbraakpreventie-actie Avondje weg? Licht aan en de deur op slot.

Frank de Bie van het buurtpreventieteam: ,,Er is voor deze week gekozen omdat de carnavalsperiode er aan komt. Een tijd waarin veel wordt ingebroken. De Achtse Barrier is een geprioriteerde wijk, dat wil zeggen dat hier vorig jaar in die periode het hoogste aantal inbraken was in Noord-Eindhoven. Dat willen we keren.”

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.