Volledig scherm
De Talentenmarkt in ’t Trefpunt in Eindhoven werd goed bezocht. © FotoMeulenhof

Met je talent de markt op in 't Trefpunt in Eindhoven

EINDHOVEN - Met ruim zestig concrete afspraken en veel nieuwe contacten is de eerste editie van de Talentenmarkt in ’t Trefpunt in de Tempel donderdagmiddag een succes.

,,Maar het belangrijkste is dat er samengewerkt wordt tussen organisaties en bewoners en dat er ‘beweging’ is”, zegt Marjo Dankers van Eindhoven Doet.

Vrijwilligers

Vrijwilligersorganisatie Eindhoven Doet en Buurt in Bloei WIJeindhoven hebben de handen in elkaar geslagen en een markt georganiseerd met ruim twintig organisaties die in Eindhoven-Noord vrijwilligers kunnen gebruiken.

Suzan Pennings van WIJeindhoven: ,,Als WIJeindhoven komen we veel bij mensen thuis. Met Buurt in Bloei willen we zichtbaar zijn en mensen verbinden. Op de markt kunnen we inwoners laten proeven wat er te doen is in hun wijk.”

Activiteiten

Er is een breed pakket deelnemers met activiteiten voor buiten en binnen zoals Zorggroep Archipel, buurthuizen, kringloopwinkels Dorcas, onderhoud Kerkhoven St. Petrus Parochie en Humanitas.

Hugo Jansen en Anisa Slegers van speeltuin De Splinter zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Jansen: ,,Wij hebben altijd vacatures openstaan voor jong en oud. Wij zoeken verschillende talenten, mensen voor de bouwhoek of het winkeltje. Maar het netwerken met de aanwezige organisaties is net zo belangrijk.”

Bezoekers komen soms wat onwennig binnen, maar worden meteen welkom geheten. Dankers: ,,In een gesprek vragen we waarom ze zijn gekomen, wat ze graag zouden willen en wat hun talenten zijn. Vervolgens brengen we ze in contact met de juiste organisatie.”

Reorganisatie

Melanie Leclou is aangeschoven bij Archipel en Vitalis en heeft zich opgegeven voor administratief, secretarieel werk. ,,Eigenlijk ben ik op zoek naar betaald werk. Bij een reorganisatie ben ik ontslagen. Ik hoop via vrijwilligerswerk weer een baan te vinden. Helaas kom je als 52-jarige niet zo makkelijk aan een nieuwe baan.”

Maken bezoekers bij een match een afspraak, dan wordt een plastic bal in een mand bij de ingang gegooid. Na afloop worden de ballen geteld. ,,Met 75 bezoekers en 63 matches zijn wij hartstikke tevreden over de opzet en samenwerking”, zegt Pennings.