Volledig scherm
PREMIUM
De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. © Bert Jansen

Minister: ‘Fundering speelde geen rol bij instorting parkeergarage Eindhoven Airport’

EINDHOVEN - Bij de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, twee jaar geleden, heeft de fundering geen rol gespeeld.  Dat antwoordt minister Ollongren op kamervragen van CDA en VVD. 

De Helmondse geoloog Jos Terken plaatste onlangs vraagtekens bij de fundering onder de parkeergarage in aanbouw. Volgens Terken was de grillige ondergrond, met verschillende lagen zand en klei, én het gebruik van te korte palen op cruciale plekken de oorzaak dat het gebouw in elkaar zakte. De garage werd volgens hem gebouwd boven een ‘actieve breuk’ in de ondergrond, met een slappe kleilaag, juist onder het ingestorte deel van het gebouw. Terken kwam tot zijn bevindingen op basis van onderzoek op de bouwplaats. Hij vreest dat de ware oorzaak onder de pet wordt gehouden. 

  1. Werkstraf geëist tegen adjudant vliegbasis Eindhoven voor oplichting

    Werkstraf geëist tegen adjudant vliegbasis Eindhoven voor oplichting

    ARNHEM – Tegen een voormalig adjudant van vliegbasis Eindhoven is maandag 100 uur werkstraf geëist wegens oplichting. De boordwerktuigkundige is volgens de aanklager schuldig aan fraude omdat hij zich liet inschrijven op het adres van zijn vakantiehuisje in Noordwijkerhout en daarom jarenlang veel te veel reiskostenvergoeding kreeg. In praktijk kwam hij op de fiets naar de vliegbasis vanaf zijn woonadres in Eindhoven.