Volledig scherm
Er werd een brandbaar voorwerp tegen het politiebureau gegooid. © Bert Jansen

Molotovcocktail tegen politiebureau Eindhoven gegooid: ‘Een harde knal en meteen vlammen’

updateEINDHOVEN - Onbekenden hebben zondag in alle vroegte geprobeerd brand te stichten in het hoofdbureau van de politie aan de Mathildelaan in Eindhoven. 

Rond die tijd werd een molotovcocktail, een fles gevuld met een brandbare vloeistof, tegen de gevel van het bureau gegooid. Agenten werden opgeschrikt door een harde knal buiten en zagen de vlammen van achter de balie.

Ze wisten het vuur snel te blussen. ,,Er waren meteen vlammen’', aldus de woordvoerder. Door het vuur ontstond lichte schade aan de ingang. 

De politie heeft beelden vrijgegeven van een mogelijke verdachte. De man is na het gooien van de brandbom weggereden op een donkerkleurige heren transportfiets in de richting van de Piazza. De fiets heeft een dubbele stang, met aan de voorzijde een fietsrekje. Opvallend aan de fiets is dat er aan de achterzijde geen bagagedrager zit, maar enkel een spatbord.

,,Het was niet iemand die uit het politiebureau kwam lopen’', aldus de woordvoerder. ,,Geen klant van ons dus.’’

Camerabeelden

De technische recherche doet onderzoek. Agenten kijken inmiddels camerabeelden uit. De politie is op zoek naar getuigen.

Volledig scherm
Er werd een brandbaar voorwerp tegen het politiebureau gegooid. © Bert Jansen
  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.