De site van het Stedelijk College en aannemer BINX over de nieuwbouw aan de Henegouwenlaan in Eindhoven.
Volledig scherm
De site van het Stedelijk College en aannemer BINX over de nieuwbouw aan de Henegouwenlaan in Eindhoven. © Stedelijk College/BINX

Nieuwbouw Stedelijk College Henegouwenlaan te volgen via site en webcam

EINDHOVEN De nieuwbouw van het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Eindhoven is te volgen via een site die aannemer BINX en de school hebben ingericht. Daar staat ook alle laatste informatie, inclusief waarschuwingen voor overlast én de mogelijkheid om te klagen.

De voorbereidingen qua sloop en bouwrijp maken zijn zo goed als klaar, de nieuwbouw kan beginnen. Binnenkort zijn de werkzaamheden ook te volgen op een webcam via de site stedelijkcollegeinprogress.nl.

De school voor 1500 leerlingen moet klaar zijn voor het nieuwe schooljaar 2021/2022. Daarna volgt nog de nieuwbouw van een sporthal die een jaar later in gebruik genomen moet worden. Dan kan ook sporthal De Tempel gesloopt worden.

Het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Eindhoven toen het pas deels gesloopt was. De nieuwbouw start binnenkort.
Volledig scherm
Het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan in Eindhoven toen het pas deels gesloopt was. De nieuwbouw start binnenkort. © Michel Theeuwen

De nieuwbouw is een ontwerp van DP6 Architectuurstudio. BINX heeft de sloop verzorgd, maar gaat ook bouwen én is verantwoordelijk voor het beheer van de school. De nieuwe school is straks gasloos én Nul op de Meter (energieneutraal) dankzij onder meer zonnepanelen. De totale kosten bedragen 18,5 miljoen euro.