Volledig scherm
PREMIUM
Bouw van nieuwe woningen: plan S1, Sixty5, in de Spoorzone, aan de Philitelaan/spoor op Strijp-S in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Nieuwbouwers in Eindhoven moeten duizenden euro's extra betalen komende jaren


EINDHOVEN - Wie de komende jaren nieuwe woningen, winkels of kantoren wil gaan bouwen in Eindhoven moet flink in de buidel tasten. De gemeente Eindhoven vraagt vanaf mei een bijdrage van 42 euro per te ontwikkelen vierkante meter oftewel 5000 euro voor een doorsnee woning. 

Het geld gaat in een potje waaruit nieuwe wegen, parkeervoorzieningen, parken en dergelijke voor heel Eindhoven medegefinancierd kunnen worden. De komende drie jaar hoopt Eindhoven 8 miljoen euro te innen. Daarvan is 6 miljoen uit eigen zak, van de grond die de stad zelf verkoopt voor nieuwbouwontwikkelingen. 

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.