Nieuwe fase werk aan Vestdijk in Eindhoven

videoEINDHOVEN - Hou rekening met ernstige verkeershinder! Die waarschuwing staat niet voor niks op de borden op de Vestdijk in Eindhoven. Daar wordt maandagochtend de nieuwe fase in de werkzaamheden voorbereid. Auto's (en fietsers) kunnen er maar mondjesmaat door. 

Aannemer Strabag heeft inmiddels een stuk asfalt opgebroken voor het werk aan de nieuwe fase: het stuk Kanaalstraat tussen de Tramstraat en de Vestdijk. Ook wordt dadelijk de helft van de kruising met de Vestdijk opengebroken.

Volledig scherm
Chaos bij start werk nieuwe fase Vestdijk-Kanaalstraat in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Omdat maandagmorgen ook een enorme vrachtwagen de oude belijning op het kruispunt verwijderde én bedrijfswagens van Heijmans al aanrukten om de stoplichten te vervangen, werd het een flinke spaghetti van rijen auto's. 

Spaghetti

“Eigenlijk had de gemeente het dicht moeten gooien, nu zadelen ze ons op met een onmogelijke opgave", verzucht een van de verkeersregelaars. Die moeten verkeer uit het zuiden tegenhouden, verkeer uit het noorden en van de Heuvel doorlaten en daartussendoor ook nog de krioelende fietsers in de gaten houden. Want die houden zich lang niet altijd aan de aanwijzingen. 

Vanmiddag moeten de werkzaamheden op het kruispunt klaar zijn. Dan wordt het wat eenvoudiger. Verkeerslichten regelen dan dat verkeer om de beurten in twee richtingen door kan rijden, zowel auto's als fietsers. 

Volledig scherm
Chaos bij start werk nieuwe fase Vestdijk-Kanaalstraat in Eindhoven. © Michel Theeuwen

De herinrichting is onderdeel van het Vestdijkproject, waarbij de as door de binnenstad eenrichtingsverkeer, twee enkele rijbanen, een busbaan, een dubbel fietspad en veel groen krijgt. 

Verkeer vanaf het Eindhovensch Kanaal kan nu wel de Tramstraat bereiken. Maar de parking onder de Heuvel en de weg richting noorden blijven onbereikbaar. Andersom kan verkeer uit de parkeergarage en van de Vestdijk niet de Kanaaldijk op. 

Volledig scherm
Chaos bij start werk nieuwe fase Vestdijk-Kanaalstraat in Eindhoven. © Michel Theeuwen