Wethouder Monique List, schoenmaker Hans Bonnema (links) en buurtbewoner/mede-initiatiefnemer van het burgerinitiatief Frank van der Laak op de heringerichte Geldropseweg in Eindhoven die vrijdag 3 december weer open gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Monique List, schoenmaker Hans Bonnema (links) en buurtbewoner/mede-initiatiefnemer van het burgerinitiatief Frank van der Laak op de heringerichte Geldropseweg in Eindhoven die vrijdag 3 december weer open gaat. © Kees Martens / DCI Media

Nieuwe Geldropseweg in Eindhoven gaat open: zebrapaden, fietsstroken en smallere rijbaan

EINDHOVEN - De nieuwe inrichting moet de Geldropseweg in Eindhoven op alle fronten een boost geven. Zowel qua verkeersveiligheid, leefbaarheid én economische vitaliteit. Dat zei wethouder Monique List donderdagmiddag bij de officieuze opening van de heringerichte straat. Verkeer kan er vanaf vrijdag weer gewoon doorrijden. 

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’
  PREMIUM

  Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’

  EINDHOVEN - Zondagmiddag 24 januari 2021 sloeg de vlam in de pan in Eindhoven. Demonstranten en raddraaiers verzamelden zich in het centrum en een paar uur later lag de binnenstad in puin. Met name rond het station woedde een ware veldslag. Restauratieuitbater Jeroen Veldkamp en stationsmanager Roberto Kolsters kijken een jaar later terug op de geweldsexplosie.