Volledig scherm
PREMIUM
Ankie van Velthoven protesteerde vorige week dinsdag tijdens een inspraakavond in het gemeentehuis tegen de Eindhovense bezuinigingen op de huishoudelijke zorg.

Omstreden verdwijntruc van Eindhovense wethouder Richters

AnalyseEINDHOVEN - Door bij de verstrekking van huishoudelijke hulp niet meer te rekenen in uren, beneemt de gemeente Eindhoven zowel ouderen als gemeenteraad het zicht op de bezuiniging die ze doorvoert.

“Ik kan niet tegen onrecht. Ik vind dat iedereen gelijke kansen moet krijgen: arm of rijk, gezond of ongezond.” Het is nog geen drie jaar geleden dat Renate Richters dit zei, als nieuwe wethouder zorg en welzijn in Eindhoven. Ze vertelde over haar jeugd in Mierlo en over haar moeder, die door ziekte regelmatig in het ziekenhuis lag. ,,Die ervaring heeft denk ik mede mijn drive gevormd.”

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.