De 80 jarige Anneke Agterberg wacht op haar heupoperatie. Die is uitgesteld vanwege Corona. Ze krijgt nu thuis van alle kanten hulp. Ook de thuiszorg springt bij.
Volledig scherm
PREMIUM
De 80 jarige Anneke Agterberg wacht op haar heupoperatie. Die is uitgesteld vanwege Corona. Ze krijgt nu thuis van alle kanten hulp. Ook de thuiszorg springt bij. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Onbegrip groeit bij patiënten die het wachten beu zijn: ‘Ik zie mijn moeder met de week achteruit gaan’

EERSEL - Nu door corona heel veel reguliere operaties niet door kunnen gaan, neemt het onbegrip toe bij patiënten die er de dupe van zijn. Zij zien hun klachten verergeren met weinig zicht op een snelle oplossing. Zoals de 80-jarige Anneke Agterberg uit Eersel. Haar heupoperatie werd afgeblazen. Ze levert nu elke dag in op haar gezondheid. 

  1. Van Dissel: ‘Aantal besmettingen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’
    Play
    video's

    Van Dissel: ‘Aantal besmettin­gen nog steeds veel te hoog, we kunnen dit niet volhouden’

    Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt in de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk tot boven de 3200. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), dinsdag in de Tweede Kamer. RIVM-baas Jaap van Dissel ziet wel een afvlakking in het aantal besmettingen, maar stelt dat de corona-epidemie in ons land nog altijd op ‘een veel te hoog niveau zit'.