De Eindhovense wijk Meerhoven krijgt een nieuwe groenstrook van 40 bij 600 meter bij het Luchthavengebouw aan aan het Zandkasteel. De opening gebeurt met de onthulling van een speelvliegtuig. Op de achtergrond de oude verkeerstoren en het luchthavengebouw.
Volledig scherm
De Eindhovense wijk Meerhoven krijgt een nieuwe groenstrook van 40 bij 600 meter bij het Luchthavengebouw aan aan het Zandkasteel. De opening gebeurt met de onthulling van een speelvliegtuig. Op de achtergrond de oude verkeerstoren en het luchthavengebouw. © DCI Media

Onthulling speelvliegtuig is het begin van nieuwe groenstraat Esplanade in Meerhoven

EINDHOVEN De geschiedenis van vliegveld Welschap wordt zichtbaar bij de inrichting van de groenstraat langs Zandkasteel in hartje Meerhoven.

  1. Regio wil Nuenen compenseren als distributiereuzen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’
    PREMIUM

    Regio wil Nuenen compense­ren als distribu­tie­reu­zen zijn tegen te houden: ‘Dit is zeer ongewenst’

    EINDHOVEN/NUENEN - De gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) zijn bereid om in de buidel te tasten als Nuenen kan voorkomen dat er drie grote distributiecentra worden gebouwd op bedrijventerrein Eeneind-West. De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (Economie) heeft dat gezegd in reactie op zorgen die er ook in de Eindhovense politiek volop zijn over de Nuenense plannen.