Volledig scherm
DAF museum © Menno Boon

Oorkonde en penningen vrijwilligers DAF Museum in Eindhoven

EINDHOVEN - Voor hun vrijwilligerswerk bij het DAF Museum in Eindhoven hebben diverse vrijwilligers maandag een gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding gekregen uit handen van wethouder Rik Thijs.

Verschillende vrijwilligers van het DAF Museum werden maandag in het zonnetje gezet. Wim Stolk (84) ontving een oorkonde, Max Mager (80), Henk van den Berg (72), Kees de Bever (82) en Theo Gruijters (75) ontvingen een penning.

Stolk heeft tot 1993 gewerkt bij de DAF garage in Amsterdam en in Limburg en is sinds 1994 vrijwilliger bij het DAF Museum in Eindhoven. Hij heeft veel rondleidingen verzorgd. Daarnaast knapt hij auto's op.

Mager heeft tot en met 2000 bij DAF trucks in Eindhoven gewerkt. Sinds 2006 zet hij zich in als vrijwilliger bij het museum waar hij zich in het archief met name bezig houdt met het sorteren van boeken. Van den Berg is in 2006 begonnen als vrijwilliger in de werkplaats van het DAF Museum, waar hij werkt aan auto's en vrachtwagens. De Bever heeft tot 1993 bij DAF Trucks Eindhoven gewerkt en is in 2007 begonnen als vrijwilliger bij het museum. Hij werkt daar als bankwerker en verricht nog diverse andere werkzaamheden.

Gruijters is sinds 2007 werkzaam als vrijwilliger in het DAF Museum. Hier vervult hij verschillende rollen zoals sleutelhouder, rondleider, suppoost en kassa- en winkelmedewerker. Ook het poetsen van de wagens en het uitvoeren van verschillende elektrotechnische werkzaamheden neemt hij vaak op zich.