Eindhovense jeugdzorgmedewerkers voeren actie in Den Haag, op 2 september 2019. Het was de eerste staking van jeugdzorgwerkers in de Nederlandse geschiedenis. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, en een einde aan de 'inkoopwaanzin'. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhovense jeugdzorgmedewerkers voeren actie in Den Haag, op 2 september 2019. Het was de eerste staking van jeugdzorgwerkers in de Nederlandse geschiedenis. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, en een einde aan de 'inkoopwaanzin'. (archieffoto) © Vanda van der Kooi

Opnamestop Jeugdbescherming moet koste wat het kost voorkomen worden: andere bedrijven moeten medewerkers uitlenen

EINDHOVEN - Te weinig handen om kinderen in acute nood een veilige omgeving te kunnen bieden? Onbestaanbaar! Gemeenten willen nu vanuit andere organisaties professionals invliegen om Jeugdbescherming Brabant (JBB) te helpen.

  1. Kinderrechter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’
    PREMIUM

    Kinderrech­ter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’

    BREDA - Het is ‘onvoorstelbaar’, vindt de Bredase jeugdrechter Susanne Tempel. Kinderen in zeer zorgelijke situaties die nergens terecht kunnen vanwege de cliëntstop bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). ,,Als vannacht de Raad voor de Kinderbescherming belt omdat een kind in een drugspand is aangetroffen bij ouders die elkaar te lijf gaan, wat dan? Dit vraagt landelijke aandacht; de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.”