Oud-burgemeester Rob van Gijzel wordt tijdens een avond over de stad van het Architectuurcentrum Eindhoven geïnterviewd door presentator Erik Frijters (FABRICations). De andere sprekers luisteren toe Jaap Evert Abrahamse (linkse) en Kees Doevendans.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester Rob van Gijzel wordt tijdens een avond over de stad van het Architectuurcentrum Eindhoven geïnterviewd door presentator Erik Frijters (FABRICations). De andere sprekers luisteren toe Jaap Evert Abrahamse (linkse) en Kees Doevendans. © Michel Theeuwen

Oud-burgemeester Rob van Gijzel: Brainport-aanpak nodig voor woningnood en sociale problematiek in Eindhoven

EINDHOVEN - ,,De economie in Brainport hebben we netjes geregeld. Nu wordt het tijd om ook de sociale problemen en de ruimtelijk-fysieke inrichting samen te gaan aanpakken met overheden, bedrijven, kennisinstellingen én burgers.” Oud-burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven denkt dan ook aan een soort sociaal Brainport-samenwerkingsplatform.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?