Overleden automobilist bij ongeluk op A2 is 50-jarige man uit Helmond, vrachtwagenchauffeur aangehouden

VideoHELMOND - De automobilist die dinsdagavond om het leven kwam bij een ongeluk op de A2 bij Eindhoven is een man van 50 jaar uit Helmond. De bestuurder van de achteroprijdende vrachtwagen was een 24-jarige man uit Meijel. Hij is aangehouden. 

Het ongeluk bij knooppunt De Hogt gebeurde rond 18.30 uur. Een vrachtwagen met varkens botste van achteren op een personenauto, die vervolgens op de vrachtwagen ervoor reed. De bestuurder van de personenauto overleefde het ongeluk niet. 

Omdat de bestuurder van de veewagen achterop reed, is hij aangehouden als mogelijke schuldige aan het ongeluk. Waarschijnlijk komt hij later op woensdag weer vrij. Het politieonderzoek duurt nog voort. Mogelijk moet de vrachtwagenchauffeur zich later verantwoorden voor de rechter. 

Het duurde uren voor de ravage op de A2 bij de High Tech Campus was opgeruimd en voor het technisch onderzoek van de politie was afgerond. Dat kwam onder andere omdat de varkens uit de wagen ontsnapten. Die liepen los over de rijbaan. Pas tegen middernacht werd de snelweg weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
Ongeval A2 bij knooppunt Leenderheide. © Bert Jansen