Volledig scherm
Dode vrouw gevonden in Eindhoven © Bert Jansen

Overleden vrouw (71) in Eindhoven is om het leven gebracht, zoon (40) aangehouden

EINDHOVEN - De 71-jarige vrouw uit Maarheeze die zaterdagmiddag dood werd gevonden in een woning aan het Methusalemplein in Eindhoven, blijkt door een misdrijf om het leven zijn gekomen. De 40-jarige zoon van het slachtoffer is opgepakt, zo meldt de politie maandag.

De man meldde zich kort na het middaguur op het politiebureau in Eindhoven, waar hij werd aangehouden. Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning wordt verder onderzocht.

De technische recherche heeft een groot deel van zaterdag sporenonderzoek gedaan in de woning. Ook de auto van de vrouw is meegenomen voor onderzoek.

Expats en studenten

De woning waar de vrouw werd gevonden ligt op de vierde verdieping van een appartementencomplex. In de buurt wonen opvallend veel expats en internationale studenten. Volgens Braziliaanse buren woont op het adres een Nederlandse man. 

De buren reageerden gelaten op het nieuws. ,,Een van de redenen om Brazilië te verlaten, was het geweld. Dit geeft me wel een vreemd gevoel.” Van het incident hebben ze weinig meegekregen.

Het Methusalemplein is gelegen in een zijstraat van de Tongelresestraat, vlakbij de Vestdijk. De omgeving was lange tijd afgezet met linten. De zoon zit vast en wordt verhoord.

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.