Testopstelling van een MRI-scanner bij Philips in Best. Bij de fabriek werken zo'n 3.000 medewerkers aan de innovatie en productie van apparatuur voor de gezondheidszorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Testopstelling van een MRI-scanner bij Philips in Best. Bij de fabriek werken zo'n 3.000 medewerkers aan de innovatie en productie van apparatuur voor de gezondheidszorg. © Hollandse Hoogte / ANP

Philips casht door corona, maar hoe lang nog?

EINDHOVEN - Ze gingen als warme broodjes maar nu is de grootste honger wel gestild. Door de aantrekkelijke marges op beademingsapparatuur en het razendsnelle opschroeven van de productie had Philips de afgelopen maanden de wind in de zeilen. Maar immuun voor de gevolgen van de coronapandemie is het bedrijf niet. Raakt de crisis Philips straks alsnog?

 1. Philips profiteert van grote vraag naar ‘corona-apparatuur’; fors meer winst en hogere omzet
  PREMIUM
  UPDATE

  Philips profiteert van grote vraag naar ‘corona-apparatuur’; fors meer winst en hogere omzet

  EINDHOVEN - Beademingsapparaten zijn de grote winstpakker van Philips. Terwijl veel bedrijven hun verkopen als een kaartenhuis zien instorten, maakte Philips de afgelopen drie maanden dik 60 procent meer winst. Door de aantrekkelijke marges op beademingsapparatuur en de snelle vergroting van de productie heeft Philips de wind in de zeilen tijdens de wereldwijde coronacrisis.
 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Ruiten van geparkeerde auto gesprongen door vuurwerk in Oss
  Play

  Ruiten van geparkeer­de auto gesprongen door vuurwerk in Oss