Een elektronicawinkel met Philips-producten in Hongkong.
Volledig scherm
PREMIUM
Een elektronicawinkel met Philips-producten in Hongkong. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Philips maakt tandenborstel en scheerapparaat duurder om chiptekort

EINDHOVEN - Wereldwijd zijn er te weinig onderdelen voor apparaten. Dat merkt Philips maar de consument ook: scheerapparaten en tandenborstels worden duurder. Ook kampt het bedrijf nog steeds met een grote terugroepactie van apneu- en beademingsapparatuur. 

 1. Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’
  PREMIUM

  Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’

  EINDHOVEN - Bijna 10,5 uur gevlogen, daarna noodgedwongen nog ruim 4 uur in het vliegtuig moeten blijven zitten op Schiphol en vervolgens uren wachten op een testuitslag. Zonder eten. Zonder te weten wat er daarna gaat gebeuren. De 51-jarige Eindhovenaar Han Wijn en zijn vrouw Monique (50) zijn vrijdagmiddag en -avond allerminst blij. ,,We hebben een prachtige vakantie in Zuid-Afrika gehad, maar nu zitten we enorm te balen. Dit is niet prettig.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?