Volledig scherm
De gevonden vogeltjes. © Facebookpagina Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Plastic emmers met levende vogels erin gevonden aan kant van de weg in Eindhoven

EINDHOVEN - Een voorbijganger vond langs de kant van de weg aan de Anconalaan in Eindhoven twee plastic emmers met levende vogels erin. 

De emmers waren niet met een plastic deksel afgesloten, maar met gaas. Er zaten vijf parkieten en vier kwartels in, zo meldt Dierenambulance Brabant Zuid-Oost op haar facebookpagina. 

Onderdak

,,Even bedacht de vinder de vogels zelf onderdak te geven, maar omdat daar wel erg veel benodigdheden voor nodig zijn belde hij toch maar met onze meldkamer”, staat in het facebookbericht. 

De diertjes zijn opgehaald door medewerkers van de ambulance en zitten inmiddels warm, droog en veilig op de vogelafdeling van Dierenopvangcentrum De Doornakker. 

  1. Eindhovenaar Joël S. veroordeeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    Eindho­venaar Joël S. veroor­deeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    EINDHOVEN/ ROTTERDAM - De 24-jarige Joël S. is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging door de rechtbank van Rotterdam voor het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Hij is vrijgesproken van moord, maar heeft bekend dat hij zijn 21-jarige huisgenote doodstak in het studentenhuis in Rotterdam op 12 december vorig jaar. Verslaggever Folkert van der Krol is aanwezig in de rechtbank en doet live verslag.