Volledig scherm
Controle op woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven © Bert Jansen

Politie sluit aanhoudingen niet uit na vondst vijf wapens en drugs op woonwagenkamp Heezerweg

UpdateEINDHOVEN - Bij de controle woensdag op het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven stuitte het interventieteam op vuurwapens, harddrugs en illegaal vuurwerk. Verder werden er enkele voertuigen in beslag genomen. 

De gemeente houdt zich verder op de vlakte over wat er precies en in welke hoeveelheid is aangetroffen. Ook de politie wil er weinig over kwijt. Het gaat om vijf wapens en verschillende soorten drugs. De terughoudendheid heeft te maken met het onderzoek dat de politie naar aanleiding van de vondst opstart. Er is niemand aangehouden, maar de politie sluit aanhoudingen in de toekomst niet uit. 

Het interventieteam, waarin de gemeente samenwerkt met de politie en andere partners, was voor een gebruikelijke controle op het woonwagenkamp. Er werd daarbij vooral gekeken naar bouwregels, brandveiligheid en wie waar staat ingeschreven.

Auto's in beslag genomen

Daarbij werden al de nodige overtredingen geconstateerd.  Zo was er zeven keer sprake van illegale bouw. Ook werd er eenmaal een bouwstop opgelegd. Verder bleek er één keer sprake van illegale bewoning. Zes keer bleek dat er andere mensen op een adres verbleven dan bij de instanties officieel bekend was. De Belastingdienst, aanwezig om te controleren op openstaande schulden, heeft meerdere voertuigen in beslag genomen waaronder een aantal auto’s, motoren en elektrische steps.

Tijdens de controle stuitte het team echter ook op strafrechtelijke zaken. Daarop heeft de politie de controle overgenomen. Zo werden onder andere vuurwapens gevonden, maar ook harddrugs, diverse druggerelateerde zaken en illegaal vuurwerk. Tijdens de controle zijn er door de politie geen aanhoudingen verricht.

Volledig scherm
Controle op woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven © Bert Jansen