Hockeyclub Eindhoven leidt G-hockey-spelers op tot scheidsrechters. Drie spelers gaan woensdag 29 september op voor het examen. Een vcan hen is Tomas (rechts), met naast hem begeleidster Yvonne van Oers.
Volledig scherm
PREMIUM
Hockeyclub Eindhoven leidt G-hockey-spelers op tot scheidsrechters. Drie spelers gaan woensdag 29 september op voor het examen. Een vcan hen is Tomas (rechts), met naast hem begeleidster Yvonne van Oers. © DCI Media

Primeur voor Eindhovense club; drie van hun G-hockeyers willen scheidsrechter worden

EINDHOVEN - G-hockey, oftewel hockeyen voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaat al even. Drie leden van de G-Hockey van HC Eindhoven gaan een stap verder: zij willen scheidsrechter worden. Als ze woensdag slagen, zijn ze de eersten in de regio.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”