Volledig scherm
© stock.xchng

Raadslid Eindhoven wil werkgroep gemeenteraad voor bruisend nachtleven

EINDHOVEN - De discussie over culturele hotspot Koelhuis in Eindhoven krijgt dinsdag in de gemeenteraad nog een vervolg. Raadslid Mary-Ann Schreurs dient een motie in waarin ze vraagt om een raadswerkgroep die zich bezig gaat houden met het bruisende nachtleven van de stad. 

De bedoeling is dat de raadsleden met allerlei betrokken partijen een visie op dat nachtleven opstellen. Maar ze moeten ook maatregelen bedenken die het magere uitgaansleven in de late uurtjes kunnen opkrikken, een zogenaamd uitvoeringsprogramma Bruisende Stad. En ze zouden met oplossingen moeten komen voor het probleem waar de organisatie achter het Koelhuis tegenaan liep: de procedure om een vergunning te krijgen duurt lang en is stroperig. 

Schreurs wijst onder meer op de mogelijkheid om een evenementenvergunning af te geven, in afwachting van de definitieve horeca-vergunning. Zij zoekt nog steun bij andere partijen voor het initiatief. 

Koelhuis wacht op Bibob-procedure

Initiatiefnemers voor de tijdelijke hotspot wachten al sinds augustus op drie vergunningen. De beslissing valt nu bij de Bibob-procedure, eind februari. Tijdens de discussie over het Koelhuis in de gemeenteraad stelde GroenLinks dinsdag voor om een nachtcommissie in te stellen met onder meer ondernemers om iets aan dat zieltogende nachtleven te doen. Wethouder Monique List wil liever minder formeel overleg met partijen. De raad én het college zijn het er over eens dat meer activiteiten in de nacht goed zijn voor het vestigingsklimaat van de stad.